רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מאפינס שקדים ואוכמניות

את האוכמניות אפשר להמיר בצימוקים. את השקדים כדאי לטחון בבית - המרקם הגס שמתקבל עושה את המאפינס האלה טעימים יותר
מאפינס שקדים ואוכמניות
  חומרים:       הכנה:  
 

 כוס שקדים טחונים (לטחון בבלנדר או מעבד מזון. אפשר גם לקנות קמח שקדים)

כוס קוקוס טחון

כוס קמח כוסמין מלא/חיטה מלאה

2/3 כוס סוכר קנים

2/3 כוס שמן קוקוס

2 ביצים

כוס חלב שקדים-אורז/שקדים/סויה/חלב עזים

כפית תמצית וניל

2 כפיות גרידת לימון (או יותר, אם אוהבים)

חצי כוס אוכמניות מיובשות ללא סוכר או צימוקים כהים - שניהם אופציונליים לחלוטין. יוצא טעים מאוד גם בלי

כפית אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה

     

 מערבבים את כל היבשים: קוקוס, קמח, שקדים, אבקת אפיה וגרידת לימון.

 

בקערה נפרדת ממיסים את השמן קוקוס (בקיץ הוא נמס מעצמו), מוסיפים את הביצים, הסוכר, החלב והתמצית וניל וטורפים במטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.

 

מאחדים את שתי הבלילות. מוסיפים את האוכמניות ומוזגים לתבניות מאפינס. אני אוהבת את אלו מהסיליקון, כי הן הכי פשוטות לתפעול ואין צורך לשמן.

 

אופים כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. 

 

מצוין לפיטה ולוואטה

קאפה יכולים להמיר את החלב במיים או להשתמש בחלב אורז. לשים יותר גרידת לימון 

 

 

 
share
עוד מתכונים: