רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

איך מנביטים?

הנבטה לא רק הופכת את הקטניות לקלות יותר לעיכול היא גם מקצרת את זמן הבישול ומגדילה את כמות החלבון שבקטניה
איך מנביטים?
 

חומרים:

     

הכנה:

 
 

 

הקטניה שאותה רוצים להנביט. קטניה להנבטה חייבת להיות שלמה

צנצנת זכוכית ריקה

חתיכת בד וגומיה

אופציה נוספת: שקית הנבטה קנויה או פשוט מסננת ומגבת

     
 

 

אפשר להנביט רק קטניות שלמות כמו מאש, שעועית, חומוס, אזוקי, אפונה, סויה וכו'. קטניות חצויות כמו עדשים כתומות לא ניתן להנביט.

בשלב ראשון משרים למשך לילה שלם את הקטניה בקערה עם מים. כשמנביטים מאש ניתן להסתפק גם בשמונה שעות.

 

מאש ירוק

 

 

לצורך ההנבטה נדרשת צנצנת ריקה ללא מכסה, חתיכת בד וגומיה או חתיכת חוט על מנת לסגור את הצנצנת - חתיכת הבד משמשת כמו מכסה. או הכי פשוט - מסננת ומגבת.

מסננים את המים ומכניסים את הקטניה לתוך הצנצנת, סוגרים עם חתיכת הבד ומניחים הפוך על מתקן לייבוש כלים או כל משטח פתוח אחר.

לאחר 24 שעות (בקיץ אפילו פחות) יתחיל לבצבץ נבט. בקיץ צריך פעמיים ביום לשטוף את הקטניות על מנת שלא יתייבשו, בחורף מספיקה פעם אחת. פשוט מכניסים את הצנצנת לכמה רגעים מתחת לברז ומסננים את המים.

כאשר מתחיל לבצבץ הנבט ניתן לאכול את הקטניה. אם רוצים נבטים ארוכים ממשיכים עם התהליך יומיים-שלושה נוספים.

מאש מונבט

 

 

 


בגרסת המסננת: משרים את הקטניות ללילה, מסננים מהמים, מניחים במסננת ומכסים עם מגבת. פעמיים ביום (בקיץ) שוטפים את הקטניות ושוב מכסים עד שמופיע נבט.
 
כשהקטניות המונבטות מוכנות מאחסנים בצנצנת זכוכית במקרר. אפשר לאכול את הקטניה המונבטת חיה (להוסיף לסלט למשל) או מבושלת.



לטיפוסי ואטה או לאנשים שסובלים מנטייה לנפיחות בבטן או גאזים מומלץ להנביט באופן קבוע או לפחות להשרות את הקטניות למשך לילה

 

 
share
עוד מתכונים: