רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

ג'ינג'ר / Zinziber officinale

ג'ינג'ר מאיכות טובה הוא בעל צבע בהיר וללא סיבים. ההרבולוגיה האיורוודית מבחינה בין ג'ינג'ר טרי ליבש. הטרי עשוי להיות חריף מדי לבעלי כיבים, עודף חום ופיטה גבוהה
ג
תכונות:

שם לטיני: Zinziber officinale

שם סנסקריטי:  Ardrak
הג'ינג'ר היבש נקרא shunti

שם מערבי:  fresh ginger \ dry ginger

חלק בשימוש: ריזום

טעם: חריף, מתוק

ויריה:  מחמם
ויפאק (טעם לאחר עיכול): מתוק

גונה: מייבש, חד, קל
דושה: מוריד קאפה ואטה. יכול להעלות פיטה

מגביר תיאבון ומשפר עיכול
מכייח
מחזק כללי
אנטי דלקתי
סאטווי
ממריץ לב. משפר מערכת עצבית
אינדיקציות:

שימוש חיצוני
דלקת מפרקים ומפרקים נפוחים (משכך כאב. אנטי דלקתי)

היפותרמיה (קומפרס של ג'ינג'ר יבש עם מים)

כאבי ראש (קומפרס על הרקות)
בצקות ונפיחות (חיצונית ופנימית)

מערכת עצבים:
כל בעיות ואטה. מעורר מערכת עצבית, משפר הולכה עצבית, משכך כאבים

מערכת עיכול:
עיכול איטי
היעדר טעם
פיחות וגאזים. כאבי בטן
אובדן תיאבון
בחילות 
עיכול לקו
טחורים
שלשולים - ג'ינג'ר יבש. לעצירות - ג'ינג'ר טרי

מערכת נשימה:
אסתמה (ג'ינג'ר יבש עם דבש)
התקררות, שפעת, חום של שפעת מסוג קאפה
שיעול וליחה. דלקות גרון (ללעוס ג'ינג'ר)
נזלת ושיהוק

שימושים נוספים:
מחלות לב
חום מסוג קאפה

קונטרה אינדיקציות:

דימומים ומחלות דם, כיבים, חום גבוה, אולקוס, עונת הקיץ עבור טיפוסי פיטה



 
share
צמחי מרפא נוספים: