רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:
סדנאות קרובות:

לאכול לפי הטיפוס: סדנה להתבוננות חדשה על אוכל

 

איזה אוכל הכי שובה את לבכם - מתפצח וקרנצ'י או רך ונימוח? מה אתם יותר אוהבים לאכול – אוכל חריף, ארומטי ומתובל או אוכל "נקי" ואפילו תפל? איזה צבע יותר דומיננטי אצלכם בצלחת - לבן, ירוק, אדום, כתום?




האיורוודה, הרפואה ההודית העתיקה והחכמה, מלמדת אותנו להתייחס לאוכל שאנחנו אוכלים/ות בצורה שונה לחלוטין מהראייה המערבית המקובלת. את ההודים הקדמונים לא מעניין אם יש באוכל יותר פחמימות או שומנים או חלבונים – מעניין אותם איך הוא נראה, מה המרקם שלו, איזה תכונות יש לו, למשל האם הוא כבד או קל, האם הוא אוורירי או דחוס, מחוספס או חלקלק, חם או קר והכי חשוב – איזה השפעה התכונות של המזונות הללו יוצרים אצלנו בגוף, בתודעה וברגש כשאנחנו נוטים לאכול אותם באופן קבוע.

לכן לפי הרפואה ההודית נקודת המוצא היא שאין בריא ולא בריא – יש מתאים או לא מתאים. כי אם אנחנו נראים שונה; אחד גבוה, רזה ודק, השני מלא ומוצק. אחת נמרצת ותזזיתית, השנייה כבדה ואיטית. אחת נוטפת זיעה כל הקיץ, השנייה לא מגירה אפילו טיפה אחת  - למה שאותו אוכל יתאים לכולנו?

נתחיל את הסדנה בהיכרות עם טיפוסי הגוף-נפש של האיורוודה (ואטה-פיטה-קאפה) דרך הגונות (התכונות) האופייניות להם – מי יותר חם ותזזיתי, מי יותר כבד ואיטי, מי חד ומי מעגל פינות ועוד.

נחקור את הגונות גם דרך המזונות השונים: איך נראה ומרגיש אוכל שמייצר בגוף חוסר שקט ותזזית לעומת אוכל שמייצר יציבות וקרקוע, איזה מאכלים תורמים לחדות מחשבה ובהירות ואיזה ממסכים אותנו, מה מתקיים אצלנו בגוף ובתודעה כשאנחנו אוכלים הרבה יותר ירקות ומעט מדי דגנים למשל ועבור מי זה עשוי להיות ממש מתאים ולמי מומלץ לעשות בדיוק את ההפך, ועוד.

כשלומדים להתבונן באופן הזה על עצמנו ועל האוכל שמונח על הצלחת שלנו, ניתן להעמיק ולדייק את האכילה שלנו באופן שמייצר איזון, בריאות והרמוניה.

 

אורך הסדנה: שעתיים וחצי.

 

יום שבת, 7/3 , 17:30-20:00

בסטודיו של מיכל, ברחוב בוגרשוב בתל אביב.

להרשמה: מיכל רזיאל 0505836181

 

 

 

 

 

 

 

share