רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:
סדנאות קרובות:

The Satvic Kitchen

סאטווה: צלילות, איזון, בהירות

 

אמנות בישול שמטפחת איזון של הגוף והתודעה

 

כל פיסת מזון שנכנסת אל פינו משפיעה על מצב התודעה שלנו. אוכל יכול להיות בעל איכות רג'אסית: מעורר אי נחת, עצבנות וחוסר שקט; בעל איכות תמאסית: כבד, מעייף, מכביד על המחשבה ועל הגוף או סאטווי: קל לעיכול, מעניק תחושה קלילה, בהירות מחשבה וצלילות.

אכילה נכונה, לפי הטבע המולד של האדם, מעניקה בריאות, איזון ואריכות ימים !

 

כל ארוחה צריכה לספק את כל אחד מהחושים: האוכל צריך להיות אסתטי
(ראייה), ערב לחיך (טעם), ארומטי (ריח), בעל טקסטורה נעימה (מגע), משמיע קול נעים
בזמן האכילה (שמיעה).


איך עושים את זה?

ממתקי מנגו וחלב קוקוסממתק מנגו , חלב קוקוס והל. אסתטי, ערב לחיך ונימוח בפה



מה לומדים בסדנה?

  • מהם המזונות הראג'סיים, התמאסיים והסאטוויים ואיך הופכים מזון כבד מטבעו לקל יותר ומזון שגורם לחוסר נחת למזון שמגביר שקט נפשי
  • מהן ההשפעות הפיזיות והנפשיות של כל אחד מהטעמים: מה קורה באכילת יתר של חמוץ, מלוח וחריף? באיזה מצבים מומלץ להרבות באכילת מתוק ועוד
  • נלמד את עקרונות הבישול האיורוודי המתאימים לכל אחד מהטיפוסים וכיצד ניתן להפוך בקלות מנה שמתאימה לאדם מטיפוס גופני-נפשי אחד למנה שמתאימה גם לחברו, הנמנה על טיפוס גופני-נפשי אחר
  • נכין מטעמים שמספקים את כל החושים, את הגוף ואת התודעה, מהמטבח ההודי הקלאסי, בישול איורוודי מודרני וממקורות נוספים

פרטים נוספים ניתן לקבל במייל או בטלפון: 052-3112718 galiaazran@gmail.com


share